Арбер Адеми ги промени имињата на две училишта во Чаир

Основните училишта во Чаир: „Рајко Жинзифов“ и „Никола Вапцаров“ и официјално се со сменети имиња. Тие сега се викаат „Исмаил Ќемали“ и „Имри Елези“.

Ова денеска го објави министерот за образование Арбр Адеми.

-Откако ги потпишав потребните акти, конечно се реши прашањето со имињата на училиштата во Чаир, напиша Адеми.