4 работи за кои луѓето најмногу жалат на крајот од животот

Во едно неодамнешно истражување биле вклучени околу 200 испитаници постари од 70 години. Требале да одговорат на навидум едноставно прашање: За што најмногу жалат во животот?

Ова се 4 најчести одговори кои тие ги дале.

1 – најголем дел од животот го поминавме на работа која не ја сакаме

2  - многу малку време посветивме на своите сакани

3 – не водиме сметка за своето тело и здравје – не јадевме како што треба, не вежбавме, не се грижевме за себе

4 – што не го видовме светот

Заклучокот е дека никој од нив не жалел за подобар автомобил, поголема куќа или повеќе пари. Сите тие жалеле поради тоа што немале храброст да го живеат животот онака како што сакаат.