10 незаборавни совети: „Ниту еден маж не вреди да патиш по него во неудобни чевли!“

Без оглед на тоа колку била добра забавата, направи сѐ за да се разбудиш во твојата соба.

Помеѓу парче торта и кекс, секогаш избери – чаша вода.

Ако е полноќ, а ти мораш да ја измиеш косата, да ги депилираш нозете и слично, ти секогаш избери го сонот. Можеш да облечеш фармерки, да ја фатиш косата во пунџа, но ништо нема да ти го замаскира уморното лице и лошото расположение. Секогаш избери го сонот.

Патувај! Искористи ја секоја можност за тоа.

Пред да почнеш да ја проценуваш ситуацијата, секогаш запрашувај се: „Дали е ова моја работа?“ Потоа затвори ја устата и продолжи понатаму.

Трошењето време и чувства на неадекватен човек има смисла само ако ти си доктор, а тој пациент кој те плаќа за сеанси.

Помеѓу бурна, луда и страствена врска и можност за добра заработка, секогаш направи избор во корист на второто.

Во конфликтот не се раѓа вистината, туку мигрената. Ако во вистинското време изговорите: „Да, како ќе кажеш“, вие ќе ги сочувате и нервите и парите.

Неколку денови во самотија се поделотворни отколку скапи направи.

Ниту еден маж не вреди да патиш по него во неудобни чевли.

 

cheap nike air max 90